ВР проголосувала за створення Антикорупційного суду: що пишуть у соцмережах

Читать на русском

Антикорупційний суд в Україні буде. Тепер Гройсман не піде у відставку, а всіх корупціонерів посадять. Що ще пишуть у соцмережах – у нашому огляді.
Слово і Діло

Верховна Рада України сьогодні нарешті ухвалила закон про створення Вищого антикорупційного суду. За це свої голоси віддали 315 народних депутатів.

Під час розгляду законопроекту до парламенту приїхав президент України Петро Порошенко. Він закликав депутатів проголосувати «за» й зазначив, що цей закон потрібен у першу чергу Україні, а не Міжнародному валютному фонду, Європейського Союзу або США.

Відзначимо, що раніше прем'єр-міністр Володимир Гройсман пригрозив відставкою в разі, якщо Антикорупційний суд не буде створений. Тепер, очевидно, це питання зняте з порядку денного.

«Слово і Діло» з'ясовувало, що в соціальних мережах думають про рішення Верховної Ради.

«Ультиматум Гройсмана таки спрацював: жадібність депутатів не витрачатися на дострокові вибори перемогла страх перед правосуддям – 315 за Антикорупційний суд», – написав Дмитро Русін.

«Щойно МВФ відмовив Україні в новому кредиті, як за Антикорупційний суд проголосували навіть корупціонери! Сьогодні я зрозумів, що головне гальмо українських реформ – це дурна кредитна політика МВФ. Навіщо вони видають нам раз на рік один кредит одразу на 2-3 мільярди доларів? Це ж ідіотизм. Нам потрібно щотижня траншами по 50 мільйонів, 52 кредити на рік. І щотижня під кожен кредит – свої вимоги, свій порядок денний», – вважає журналіст Юрій Бутусов.

«Я не сумнівався в тому, що закон про Антикорупційний суд ухвалять. Ні на секунду. Коли включається зовнішнє управління й нам відважують чарівного копняка, наша Верховна Рада все ухвалює, тому що грошей не дадуть», – написав Денис Попович.

«Я так розумію, що вищі корупціонери вже тікають з країни, штовхаючи один одного в «Борисполі» й «Жулянах». Закон про Антикорупційний суд підтриманий Верховною Радою. Ніби саме його не вистачало для рішучої перемоги над корупціонерами», – написав Юрій Корогодський.

«Будучи стовідсотковим «зрадофілом», майже не сумніваюся, що в законі є лазівка, яка дозволить владі махлювати й призначати підконтрольних суддів. Інакше складно уявити собі мотивацію 315 депутатів, які голосують «за», – вважає журналіст Іван Яковина.

«Схема така: закон про Антикорупційний суд скасовуватимуть через Конституційний суд, там є зручне формулювання – з процедурних порушень, а тим часом у найближчі півроку можна відпочити владі від настирливих європейців, Гройсману не подавати у відставку й попросити кілька траншей ще. Дарую Адміністрації президента», – написав політичний експерт Кирило Молчанов.

Нагадаємо, Верховна Рада звільнила Олександра Данилюка з посади міністра фінансів України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: