Податок на прибуток: борг із переплати не скоротили до обіцяної Проданом суми

Читать на русском
Борг перед бізнесом скоротився лише на 885,5 мільйонів гривень, а не на 2 мільярди, як обіцяв Мирослав Продан.
Мирослав ПроданСлово і Діло

В. о. голови Державної фіскальної служби Мирослав Продан не виконав обіцянку за перший квартал 2018 року майже на 2 мільярди гривень зменшити борг перед бізнесом за переплату податку на прибуток.

Таку обіцянку чиновник дав 21 березня, нагадує «Слово і Діло».

«Плануємо за перший квартал 2018 року зменшити борги перед бізнесом за переплату податку на прибуток приблизно на 2 мільярди гривень. Станом на 1 січня 2015 року сума переплати з податку на прибуток склала 25,2 мільярда гривень. Це сума, сплачена платниками податків вперед. Станом на 1 січня 2016 року обсяг переплат скоротився до 23,8 мільярда гривень, на 1 січня 2017-го – до 18,3 мільярда гривень. На початок 2018-го – до 16 мільярдів гривень. А вже на 20 березня сума знизилася ще більш ніж на мільярд – до 15,1 мільярда гривень», – заявив Продан.

Проте 18 квітня ДФС повідомила «Слову і Ділу», що станом на 1 квітня переплата з податку на прибуток знизилася лише на 885,5 мільйонів гривень, тобто на суму майже вдвічі меншу, ніж обіцяв Продан. Таким чином, в. о. голови Фіскальної служби обіцянку не виконав.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко заявив, що Україна зможе переконати Міжнародний валютний фонд у необхідності податку на виведений капітал.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: