Депутати досягли компромісу щодо вето на суддів Антикорупційного суду

Читать на русском
Мустафа Найєм повідомив, що за результатами нічних переговорів є компроміс навколо законопроекту про Антикорупційний суд.

Народний депутат Мустафа Найєм повідомив, що за результатами нічних переговорів досягнули компромісу щодо законопроекту про Антикорупційний суд.

Як пише «Слово і Діло», про це він написав у соцмережах.

«Вето Ради міжнародних експертів при призначенні суддів може бути подолане більшістю голосів спільної комісії, куди входять члени Вищої кваліфікаційної комісії суддів і Ради міжнародних експертів. Але з обов'язковою умовою, що до цієї більшості входять не менш ніж половиниа членів Ради міжнародних експертів. У підсумку: ВККС складається з 16 членів, Рада експертів – із 6, загальна комісія – 22 особи. Для подолання вето необхідно 12 голосів. Але за умови, що як мінімум троє з них – це члени Ради міжнародних експертів. Саму процедуру подолання вето можуть ініціювати троє членів Ради міжнародних експертів», – зазначив Найєм.

За його словами, незалежність Антикорупційного суду «визначатиметься незалежністю щонайменше 4 членів Ради міжнародних експертів. А будь-яка сторона або інституція, що контролює 3 членів Ради міжнародних експертів, отримує гарантоване право ініціювати вето».

Нагадаємо, сьогодні, 7 червня, президент України Петро Порошенко приїхав до Верховної Ради.

Також до Верховної Ради прибув прем'єр-міністр Володимир Гройсман. Раніше він заявив, що складе із себе повноваження глави уряду, якщо найближчим часом не буде ухвалений закон про створення Антикорупційного суду.

На початку тижня голова парламенту Андрій Парубій заявив, що голосування за закон про Антикорупційний суд відбудеться 7 червня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: