САП скерувала до суду ще одну справу щодо розкрадань на тендерах УЗ

Читать на русском
В Антикорупційній прокуратурі повідомили про передачу до суду чергової справи щодо розкрадань на тендерах Укрзалізниці.
Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП)фото: «Слово і Діло»

Спеціалізована антикорупційна прокуратура затвердила й скерувала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за підозрою посадових осіб одного із підприємств «Укрзалізниці» «Укрзалізничпостач» і комерційних підприємств у заволодінні коштами залізниці під час проведення тендерних закупівель, а також скоєнні низки інших пов'язаних із цим злочинів.

Про це журналісту «Слова і Діла» повідомили в прокуратурі.

«Прокурорами САП 6 червня затверджений і переданий для судового розгляду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за підозрою службових осіб одного з підприємств «Укрзалізниці» та комерційних підприємств у заволодінні коштами залізниці під час проведення тендерних закупівель, а також скоєнні низки інших пов'язаних із цим злочинів», – заявили в САП.

Проведеним детективами НАБУ слідством з'ясовано, що службові особи дочірнього підприємства «Укрзалізниці» в результаті здійснення в 2014 році державної закупівлі елементів кріплень для залізничної колії за попередньою змовою зі службовими особами комерційних підприємств так званої групи «Інкомм», володіючи інформацією про реальну ринкову вартість предмету закупівлі, умисно та всупереч інтересам державного підприємства акцептували попередньо узгоджені, завищені на суму понад 21,4 млн грн цінові пропозиції одного з цих комерційних підприємств, та зловживаючи своїм службовим становищем, перерахували відповідні кошти на його розрахункові рахунки.

Отримавши ці гроші, службові особи комерційних підприємств легалізували їх походження шляхом подальшого перерахування на рахунки іншого підприємства за нібито отримані послуги, ухилившись при цьому від сплати податків (ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 209, ч. 3 ст. 212, ч. 1 ст. 366 КК України).

«Це кримінальне провадження – вже третє з числа завершених детективами НАБУ та прокурорами САП, які стосуються участі підприємств групи «Інкомм» у тендерних закупівлях «Укрзалізниці», – додали в прокуратурі.

Нагадаємо, НАБУ завершило розслідування щодо бізнесмена, який ховається в Болгарії.

Раніше суд заарештував його майно.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: