НАБУ повідомило про підозру чотирьом керівникам філій «Укрзалізниці»

Читать на русском
Детективи Національного антикорупційного бюро України під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури повідомили про підозру чотирьом особам.

Детективи Національного антикорупційного бюро України під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури повідомили про підозру чотирьом особам в заволодінні понад 20 млн грн державного підприємства філії ВАТ «Укрзалізниця».

Про це повідомляє «Слово і Діло», з посиланням на офіційний сайт НАБУ.

Йдеться про заступника директора ДП «Укрзалізничпостач», члена комітету з конкурсних торгів; начальника управління закупівельних процедур ДП «Укрзалізничпостач», члена комітету з конкурсних торгів; директора підприємства-постачальника і фінансового директора групи компаній, в яку входило підприємство-постачальник.

За версією слідства, протягом 2014 року службові особи ДП «Укрзалізничпостач» вступили у попередню змову з представниками одного з приватних підприємств, яке мало намір поставити метизної продукції для потреб «Укрзалізниці».

За домовленістю посадові особи допомогли даній ТОВ перемогти в тендері, після чого уклали угоду на постачання метизної продукції за цінами, котрі на той момент майже вдвічі перевищували середньоринкові.

У результаті, за версією слідства, «Укрзалізниці» було завдано майнової шкоди в розмірі понад 20 млн грн.

Досудове розслідування триває.

Раніше вже повідомлялося, що НАБУ розслідує схему із закупівлею палива філією «Укрзалізниці».

Нагадаємо, НАБУ повідомило про підозру трьом чиновникам УЗ у недоотримання підприємством $ 10 мільйонів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: