Чому Україна втратила шанс вплинути на ЧС із футболу?

Читать на русском
Валентин Краснопьоровполітичний експерт

З одного боку, Чемпіонат світу – футбольна подія, там не буде політичних висловлювань, а з іншого – захід проходить у країні-агресорі, яка продовжує підривати міжнародне право не лише в Україні.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політичний аналітик Валентин Краснопьоров, оцінюючи трансляцію телеканалом «Інтер» ЧС із футболу.

«Потрібно було максимально зробити на самому початку наголошувати не на забороні, а на тому, що захід проходить у країні, яка цей світ хоче зруйнувати, хоч це й грубо, але очорнити її (Росію – ред.). Тому що представники різних країн вже й так не поїхали туди, а так, можливо, й відкликали б свої команди», – зазначив Краснопьоров.

Заборона навряд чи є дієвою альтернативою, адже існують інші технічні можливості, додав він.

На його переконання, ми взагалі маємо забути про все, що відбувається в РФ, налаштовувати світ проти агресивних намірів РФ, але на сьогодні вже нічого зробити не можна.

Історія бойкотів Чемпіонатів світу з футболу збірними країнЧС-2018 уже бойкотує уряд Великої Британії. Не виключено, що таке ж рішення ухвалять урядовці Швеції, Ісландії, Данії та Польщі.

«Потрібно було максимально порушувати питання про те, що цей чемпіонат проводиться в країні-агресора, що захід легітимізує Путіна. Адже будь-яка країна, що проводить таку подію, робить це для підняття престижу. Тобто країна в змозі економічно й політично провести такий захід. Світ дав карт-бланш Путіну. Як свого часу з Олімпіадою, можна було максимально попрацювати, щоб країни відмовилися від офіційних делегацій», – пояснив аналітик.

Наразі, враховуючи, що ЧС транслюватиме «Інтер», закрити трансляцію, звичайно, також можна, уточнив експерт.

«Нехай канал заплатить штраф і все. Але це вже нічого не вирішить. Люди подивляться через супутники, інші канали, а нам працювати потрібно було до початку», – резюмував Валентин Краснопьоров.

Раніше у ВР зареєстрували постанову щодо заборони трансляції матчу в Україні.

Нагадаємо, НСК «Олімпійський» приймав фінал Ліги чемпіонів з футболу. Що про нефутбольний бік фіналу ЛЧ думають у соціальних мережах – у нашому огляді.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: