Парламент Британії розгляне поправки до законопроекту про Brexit

Читать на русском
Британські депутати наступного тижня розглянуть ключові поправки до законопроекту про Brexit.

Британські депутати наступного тижня розглянуть ключові поправки до законопроекту про Brexit.

Про це повідомляє AFP, пише «Слово і Діло».

У Британії хочуть новий референдум щодо BrexitПроєвропейські депутати, бізнес і громадські діячі запускають компанії за додатковий референдум про вихід зі складу ЄС.

Як повідомляється, 12 червня протягом всього дня Палата громад (нижняя палата парламенту) має прийняти або відхилити 15 поправок, внесених Палатою лордів до законопроекту про Brexit. Серед змін, які уряд буде прагнути скасувати, є надання парламенту права вирішити, що станеться, якщо Британія не зможе узгодити умови її виходу з ЄС.

Інші поправки до законопроекту ЄС призведуть до того, що британська економіка буде тісно прив'язана до блоку, всупереч політиці прем'єр-міністра Терези Мей, яка заявила про вихід після Brexit як з єдиного ринку ЄС, так і з митного союзу.

Також зазначається, що серед іншого у поправках пропонується продовжити членство країни в загальному ринку ЄС або не дати уряду можливості самостійно модифікувати європейські закони під потреби Британії за допомогою підзаконних актів, оминаючи парламент.

Після узгодження обома палатами парламенту документ має затвердити королева Британії.

Також стало відомо, що Великобританія готує ряд пропозицій щодо виходу з Євросоюзу до зустрічі з представниками ЄС в червні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: