Експерти оцінили «жорсткий Brexit» у 80 мільярдів доларів на рік

Читать на русском
Вихід Великобританії з Євросоюзу без повноцінної торгової угоди завдасть британським і європейським компаніям збитків у розмірі близько 58 млрд фунтів стерлінгів (80,4 млрд дол.) на рік.

Вихід Великобританії з Євросоюзу без повноцінної торгової угоди завдасть британським і європейським компаніям збитків у розмірі близько 58 млрд фунтів стерлінгів ($ 80,4 млрд) на рік.

Такі цифри підрахували експерти консалтингової фірми Oliver Wyman і юрфірми Cifford Chance, пише «Слово і Діло».

Суд пояснить права британців у ЄС після BrexitСуд в Амстердамі уповноважив Суд ЄС розглянути позов про права громадян Великобританії після Brexit. Громадянами якої країни вони будуть.

Вони оцінюють потенційні втрати експортерів ЄС в 31 млрд фунтів на рік, британських компаній - в 27 млрд фунтів на рік, повідомляє «Інтерфакс».

За відсутності торгової угоди обидві сторони запровадять нові мита на імпорт, а також можуть створити нові бар'єри для зовнішньої торгівлі. Якщо після Brexit Євросоюз і Британія повернуться до правил Світової організації торгівлі (СОТ), найбільші додаткові витрати, ймовірно, чекають автомобілебудівні компанії.

Раніше був опублікований перший проект угоди щодо Brexit.

Як очікується, Великобританія завершить процес виходу з ЄС 29 березня 2019 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: