Оприлюднили перший проект угоди щодо Brexit

Читать на русском
Член Єврокомісії і головний парламентер від ЄС за Brexit Мішель Барньє заявив, що ЄК опублікувала перший проект тексту угоди про вихід Великобританії з складу.

Член Єврокомісії і головний парламентер від ЄС за Brexit Мішель Барньє заявив, що ЄК опублікувала перший проект тексту угоди про вихід Великобританії з складу.

За його словами, версія документа називається «Проект угоди про вихід Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії з Європейського союзу і Європейського співтовариства з атомної енергетики», вона буде обговорюватися з представниками ЄС, крім самої Британії, пише «Слово і Діло».

Шотландія відмовилася підписувати документ про процедуру BrexitШотландський парламент не буде давати згоду на законопроект прем'єр-міністра Британії Терези Мей про процедуру виходу з Євросоюзу.

«Мова йде про проект угоди. Ми будемо обговорювати цей юридичний текст з поточного моменту з 27 країнами ЄС і Європарламентом. Ми повинні завершити всі переговори до осені, щоб встигнути ратифікувати угоду в термін», - цитує Барньє прес-служба ЄК.

У проекті обсягом 111 сторінок підведені підсумки турніру в грудні першого етапу переговорів Брюсселя і Лондона: гарантії прав вихідців з країн ЄС в Великобританії і навпаки, відкритий статус кордону між Ірландією і Північною Ірландією, фінансові виплати Лондона після Brexit.

За словами Барньє, він вже наступного тижня має намір обговорити проект тексту угоди на зустрічі з британськими колегами.

Він також додав, що Євросоюз вважає за необхідне прискорити процес переговорів з Великобританією про її вихід зі складу ЄС, який відбудеться через 13 місяців.

«Ми повинні зробити все, щоб негайно прискорити переговори. Brexit відбудеться через 13 місяців, і ми повинні діяти швидко, якщо хочемо домогтися організованого виходу, якого хоче Великобританія», - сказав він.

Парламентар від ЄС додав, що Євросоюз відзначає безліч розбіжностей з питання перехідного періоду після Brexit, проте принципових протиріч між сторонами немає.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: