З'ясувалося, про що Порошенко говорив із Мей

Читать на русском
Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з прем’єр-міністром Великої Британії Терезою Мей.

Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з прем’єр-міністром Великої Британії Терезою Мей.

Про це повідомляє прес-служба глави держави, пише «Слово і Діло».

Чотири роки після виборів: наприкінці каденції Порошенко став виконувати менше обіцянок25 травня 2014 року Петро Порошенко був обраний президентом України. Слово і Діло розбиралось, як за чотири роки змінювався рівень його відповідальності.

Лідери двох країн приділили увагу мобілізації міжнародної спільноти у протистоянні агресивній політиці Кремля в контексті підготовки до саміту Великої сімки, який відбудеться 8-9 червня у Канаді.

«Глава української держави наголосив на необхідності посилення міжнародного тиску на Росію з метою повного виконання нею Мінських домовленостей. Співрозмовники підкреслили важливість продовження та посилення санкцій проти РФ, зокрема в контексті будівництва нею незаконного керченського мосту з окупованим Кримським півостровом», - йдеться у повідомленні.

Також Порошенко і Мей висловили повну підтримку висновку, оприлюдненого групою з розслідування катастрофи літака MH-17, і назвали його черговим доказом російської агресії.

Під час розмови йшлося і про посилення міжнародного тиску на Кремлівський режим з метою звільнення українських заручників та політичних в’язнів.

Співрозмовники обговорили шляхи розширення двосторонньої співпраці у безпековій та оборонній сферах.

Петро Порошенко подякував британській стороні за підтримку України на шляху реформ.

Раніше глава держави провів телефонну розмову з президентом Туреччини Таіпом Ердоганом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: