У столиці з’явилася велика кількість метеликів

Читать на русском
У столиці з’явилась велика кількість метеликів. Експерти кажуть, що минулий рік був для них особливо сприятливий, і дорослі метелики були також численні.

У столиці з’явилась велика кількість метеликів під назвою «Сонцевик чорно-рудий».

Про це пишуть користувачі соцмереж, пише «Слово і Діло».

Причину такої великої кількості метеликів пояснив ентомолог, доктор біологічних наук, професор, завідувач відділу ентомології Інституту зоології Валерій Корнєєв у Facebook.

«Сонцевик чорно-рудий - так зветься метелик, який у масі з'явився сьогодні - має гусінь, що живиться на найрізноманітніших листяних деревах, переважно на вербах і тополях. Минулий рік був для нього особливо сприятливий, і дорослі метелики минулого року були також численні. Весна цьогоріч була «моментальною», то ж і метелики, що дожили до весни у хованках, відклали яйця практично одночасно, у перший же сприятливий день», - написав він.

За його словами, усі гусениці (яких було ще більше, ніж торік), швидко розвинулися за травень, залялькувалися також майже у той самий час.

«Лялечка розвивалася трохи більше тижня, поки всередині неї сформувалися крильця ї ніжки, і щойно вночі пройшов добрячий дощ, усі лялечки луснули, і вранці сьогодні дружно повиходили імаго, тобто, дорослі метелики. Загалом же в Европі - і аж до Центральної Азії - а може, й далі, - мої колеги - ентомологи спостерігають КАТАСТРОФІЧНЕ ПАДІННЯ чисельності більшості видів метеликів: навіть в Ірпені під Києвом ви більше не побачите більшості відносно звичайних видів», - зазначив Валерій Корнєєв.

Причиною скорочення ареалів їх проживання та кількості метеликів стали непрогнозовані природні умови та вплив людини - зокрема, використання отрутохімікатів, розорювання та випалювання трави.

Раніше «Слово і Діло» писало, яким буде перший місяць літа.

Також стало відомо, скільки відпочиватимуть українці в червні.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: