На скільки збільшаться тарифи на воду для киян

Читать на русском
Розрахунковий тариф на послуги з водопостачання та водовідведення у 2019 році, за підрахунками Київводоканалу, зміниться до 23 гривень.

Розрахунковий тариф на послуги з водопостачання та водовідведення у 2019 році, за підрахунками ПрАТ «АК «Київводоканал», зміниться в середньому на 49,6% та становитиме 23,17 грн.

Як пише «Слово і Діло», про це було заявлено на відкритому обговоренні пропозицій «Київводоканалу» щодо встановлення на 2019 рік тарифів на послуги централізованого водопостачання та водовідведення.

Зміни в нарахуванні субсидійНові правила нарахування субсидій позбавляють нарахувань тих, хто має нову машину чи квартиру, площа якої перевищує 120 квадратних метрів.

Як повідомляє прес-служба «Київводоканалу», розрахунок тарифів на 2019 р. виконано відповідно до вимог постанов Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, від 10.03.2016 №№ 302, 303.

Директор Департаменту економіки та фінансів Ірина Кирилюк, детально розповіла про найбільші статті витрат у структурі тарифів.

«Перегляд зумовлений зростанням вартості електроенергії, паливно-мастильних матеріалів, розміру ренти, реагентів, а також зміною рівня амортизаційних відрахувань, ремонтів основних засобів. Розрахунковий тариф на послуги з водопостачання та водовідведення за підрахунками ПрАТ «АК «Київводоканал» зміниться в середньому на 49,6% та становитиме 23 грн 17 коп.», - зазначила Кирилюк.

У «Київводоканалі» вважають, якщо тарифи будуть нижчими, можливі наслідки як технічного, так і фінансового характеру. А розрахунок тарифів будуть виносити на розгляд Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, тільки після того, як будуть розглянуті всі зауваження.

Нагадаємо, що тариф «Київводоканалу» на централізоване водопостачання (споживачам, які не є суб’єктами господарювання) становить 6,32 грн/куб. м (без ПДВ). Тариф на централізоване водовідведення (споживачам, які не є суб’єктами господарювання) - 5,50 грн/куб. м (без ПДВ).

Раніше в КМДА повідомили, чи вплине завершення угоди з «Київенерго» на тарифи.

Також енергетики розповіли, як зростуть ціни на електроенергію.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: