Країни-учасниці G7 стурбовані через нові митами США

Читать на русском
Британія, Німеччина, Італія, Франція, Японія і Канада стурбовані і розчаровані рішенням США ввести нові мита на імпорт сталі й алюмінію.

Британія, Німеччина, Італія, Франція, Японія і Канада стурбовані і розчаровані рішенням США ввести нові мита на імпорт сталі й алюмінію.

Про це йдеться в спільній заяві міністрів фінансів «Великої сімки» (G7), передає Reuters, пише «Слово і Діло».

Трамп запровадив мита на імпорт із КитаюПрезидент США Дональд Трамп підписав документ, що доручає торговому представнику Роберту Лайтхайзеру забезпечити запровадження мит на імпорт товарів з Китаю.

Повідомляється, що за підсумками саміту міністрів фінансів країн G7 у Канаді шість країн-учасниць висловили стурбованість і розчарування рішенням Вашингтона ввести мита на імпорт сталі та алюмінію з Євросоюзу, Канади та Мексики.

«Міністри фінансів і керівники Центральних банків вимагають, щоб міністр фінансів США повідомив про нашу одностайну стурбованість і розчарування... обговорення цієї проблеми має продовжитися й на саміті лідерів країн G7 у Квебеку», - йдеться в заяві, яку зачитав міністр фінансів Канади Білл Морно.

Нагадаємо, раніше президент США Дональд Трамп заявив, що не боїться торгової війни з Євросоюзом, Канадою і Мексикою через мита на імпортовану сталеву і алюмінієву продукцію.

Відзначимо, з 1 червня Вашингтон почав стягувати грошовий збір за імпорт до США сталі та алюмінію з Мексики, Канади і країн Євросоюзу. На імпорт сталі діє мито в розмірі 25%, алюмінію - 10%.

Також Євросоюз відповів на американські мита.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: