Євросоюз відповів на американські мита

Читать на русском
Європейський союз оскаржив рішення Сполучених Штатів про запровадження мит на метали з країн-членів об'єднання в рамках Світової організації торгівлі.

Європейський союз оскаржив рішення Сполучених Штатів про запровадження мит на метали з країн-членів об'єднання в рамках Світової організації торгівлі.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомила єврокомісар з торгівлі Сесілія Мальмстрем.

США призупинили безмитне ввезення 155 видів товарів з УкраїниДія генералізованої системи преференцій, яка дає можливість безмитного ввезення на територію США понад 3500 видів товарів з України, з 26 квітня було призупинена для 155 видів українських товарів.
  Вона зазначила, що вжиті Вашингтоном заходи послаблюють трансатлантичні відносини і завдають серйозної шкоди європейській сталевий і алюмінієвої промисловості, передає ТАСС.

Раніше міністр торгівлі США Уілбур Росс повідомив про запровадження мит на імпорт сталі та алюмінію в розмірі 25 і 10% відповідно. Захід поширюється на постачальників з країн Євросоюзу, а також з Канади, Мексики, Бразилії і Австралії, за винятком Аргентини.

В ЄС, в свою чергу, пообіцяли дати «жорстку відповідь» на протекціоністську політику американської адміністрації. Крім відкриття спору в СОТ, Європа має намір також накласти мита на імпорт низки товарів з США і запровадити захисні заходи на ринку сталі, якщо буде спостерігатися додатковий приплив товару через заходи Вашингтона. Вжити заходів у відповідь збираються й інші країни.

В кінці березня президент США Дональд Трамп запровадив мита на імпорт сталі та алюмінію, відклавши набрання їх чинності для вище згаданих країн. Своє рішення голова держави аргументував міркуваннями національної безпеки, бажанням зберегти робочі місця. При цьому в країні вже діють понад 160 антидемпінгових правил щодо сталі, які поки не привели до поліпшення показників сталеливарної промисловості США.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: