США запровадили великі мита на сталь та алюміній

Читать на русском
У Міністерстві торгівлі США оголосили про введення жорстких мит на імпорт сталі та алюмінію з Канади, Мексики і Європейського Союзу.

У Міністерстві торгівлі США оголосили про введення жорстких мит на імпорт сталі та алюмінію з Канади, Мексики і Європейського Союзу.

Як передає «Слово і Діло», вони почнуть діяти вже з п'ятниці, 1 червня. Відповідну заяву зробив міністр торгівлі Уілбур Росс, повідомляться Reuters.

Мита на імпорт металів: навіщо це США та як вплине на Україну?США наприкінці березня запровадили мита на імпорт металу. Згодом рішення відклали. ЄС має намір домагатися повної відмови США від мит ​​на метал. Навіщо США такі торгові бар'єри, розбирались експерти.

Разом з тим, він підкреслив, що діалог з цими країнами не закінчено.

«Ми з нетерпінням чекаємо продовження переговорів як з Канадою і Мексикою, з одного боку, так і з Європейською комісією, з іншого боку, тому що є інші питання, які нам також потрібно вирішити», - сказав він.

Росс не уточнив, що ЄС, Канада і Мексика можуть зробити, аби скасувати тарифи.

Нагадаємо, в кінці березня США запровадили мита на сталь і алюміній в розмірі 25% і 10% відповідно. Для деяких країн, включаючи ЄС, їх дія призупинена до червня.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: