Стало відомо, скільки людей виїжджає з окупованого Криму

Читать на русском
Із окупованого Росією Криму щороку виїжджає близько 2-3 тисячі місцевих жителів. Також прогнозують збільшення вимушених переселенців з Донбасу.

Із окупованого Росією Криму щороку виїжджає близько 2-3 тисячі місцевих жителів.

Як пише «Слово і Діло», про це Укрінформу заявив перший заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Юсуф Куркчі.

«Є люди, які на постійно виїжджають із Криму, є кількість населення, яка повертається... Я не хочу бути неправдивим, але якщо говорити про 2 - 3 тисячі людей на рік, то це може бути близько до істини», - сказав Куркчі.

«Динаміка в тому, що все ж таки сальдо тих, хто виїжджає з Криму, є більшим (ніж тих переселенців, які згодом знову повертаються на півострів - ред.)», - зазначив перший заступник міністра.

Він також зауважив, що через загострення бойових дій на сході України слід очікувати збільшення найближчим часом кількості вимушених переселенців із Донбасу в інші регіони держави.

За його словами, наразі у цих областях спостерігається дуже велика постійна міграція населення, причому в обох напрямках.

Він додав, що, за оцінкою структур ООН, кількість вимушених переселенців на території України становить близько 1,5 млн осіб.

Нагадаємо, раніше в МінТОТ розповіли, як будуть захищати права громадян України в Криму.

Також стало відомо, що у кримчан можуть забрати українські паспорти.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: