Прокуратура Криму заочно повідомила про підозру співробітникам ФСБ

Читать на русском
Прокуратура Автономної республіки Крим заочно повідомила про підозру 18 співробітникам ФСБ в анексованому Криму.

Прокуратура Автономної республіки Крим заочно повідомила про підозру 18 співробітникам ФСБ в анексованому Криму. Їх підозрюють в ймовірній причетності до переслідування кримчан на окупованому півострові.

Про це повідомив начальник управління нагляду за кримінальним провадженням Прокуратури АРК Ігор Поночовний на прес-конференції, присвяченій проблемі переслідувань на окупованому півострові, передає «Слово і Діло».

Переслідування кримських татар окупаційною владою РФЗа чотири роки окупації з Криму виїхали 25 тисяч кримських татар. Зниклими безвісти досі вважаються 19 кримчан, ще 67 – перебувають у російських в’язницях.

«Основні підозрювані - це працівники так званої ФСБ в Криму, колишні співробітники СБУ. Йдеться про кримінальні провадження, зокрема, щодо Володимира Балуха - це двоє слідчих ФСБ. Також це інші кримінальні провалдження, які мають великий суспільний резонанс, широко висвітлюються в ЗМІ і де є можливість отримати більше інформації», - сказав Поночовний.

За його словами, всього прокуратура Криму відкрила близько 140 кримінальних проваджень щодо приблизно 250 фактів незаконних затримань і обшуків в Криму.

При цьому він підкреслив, що розслідування по вказаним провадженнням ускладнюється тим, що українські слідчі нe мають доступу до окупованої тeріторії, а особи підозрюваних встановлюються переважно за допомогою правозахисників та медіа.

Раніше стало відомо, що ФСБ затримала на кордоні з Кримом українця.

Також нагадаємо, в Криму відбулися чергові обшуки у татар.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: