Окупанти етапували до Росії чотирьох кримчан

Читать на русском
Окупанти в Криму етапували чотирьох кримських татар із СІЗО на півострові до Ростова-на-Дону.

Окупанти в Криму етапували чотирьох кримських татар із СІЗО на півострові до Ростова-на-Дону.

Як інформує «Слово і Діло», йдеться про фігурантів першої бахчисарайської групи у «справі Хізб ут-Тахрір»: Ремзі Меметова, Енвера Мамутова, Рустема Абільтарова та Зеврі Абсеїтова.

МЗС вимагає від Росії звільнити українських політв'язнівНа території Росії і анексованого Криму знаходиться понад 60 українців, які є політичними в'язнями.

Про це 23 травня повідомив координатор правозахисників «Кримська солідарність» Ділявер Меметов. За його даними, кримчан вивезли до РФ у вівторок, 22 травня. Очікується, що там продовжиться судовий процес над ними. Про причини, чому знадобилося переводити українців окупованого Криму до РФ, не повідомляється.

Перерахованих кримських татар затримали ще в травні 2016 року за сфабрикованими обвинуваченнями в терористичній діяльності.

Депутати Верховної Ради підтримали звернення до парламентів іноземних держав із закликом засудити політичних репресій Росії проти громадян України і допомогти звільнити політичних в’язнів із тюрем РФ. Там серед понад 60 людей вказані Меметов, Мамутов, Абільтаров та Абсеїтов.

Тим часом політв'язні Олег Сенцов та Володимир Балух продовжують голодувати на знак протесту з вимогою звільнення «в'язнів Кремля».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: