Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "Європейська Солідарність"
  • Член Комітету з питань інтеграції України з Європейським Союзом

Порошенко планує вийти зі всіх міжнародних договорів, укладених в рамках СНД, в яких буде знайдено невідповідність національним інтересам

19 травня 2018 року президент України Петро Порошенко заявив, що планує вийти зі всіх міжнародних договорів, укладених в рамках СНД, в яких буде знайдено невідповідність національним інтересам. «Тепер ми уважно переглянемо всі міжнародні договори, укладені в рамках СНД, і вийдемо із тих, в яких знайдемо бодай найменшу невідповідність національним інтересам», – підкреслив президент. Нагадаємо, 19 травня 2018 року Петро Порошенко підписав Указ, яким увів в дію рішення Ради національної безпеки і оборони про остаточне припинення участі України у роботі статутних органів Співдружності Незалежних Держав (СНД).
Не виконано
Сказано 19 травня 2018 р.

Джерело

  • http://www.president.gov.ua/news/mi-uvazhno-pereglyanemo-vsi-mizhnarodni-dogovori-ukladeni-v-47570
  • Лист МЗС від 29 січня 2019 року
  • https://www.ukrinform.ua/rubric-economy/2705604-ukraina-vihodit-se-z-troh-dogovoriv-u-mezah-snd.html

Результат

Відповідно до листа МЗС від 29 січня 2019 року, комплексна інвентаризація наявної договірно-правової бази України в рамках СНД наразі триває. МЗС вже отримало від органів виконавчої влади і опрацювало пропозиції про вихід із значної кількості угод. Однак, визначені чинним законодавством процедури ще не завершені.

22 травня 2019 року уряд ухвалив проект постанови про вихід України з трьох окремих договорів, укладених у межах СНД для України.

Враховуючи те, що до кінця каденції президента України Порошенка не було завершено вихід зі всіх «невідповідних» міжнародних договорів, укладених в рамках СНД, тому обіцянці присвоєно статус «не виконано».