Саакашвілі має намір судитися з Україною через депортацію

Читать на русском
Саакашвілі попросив суд визнати незаконними дії відповідних структурних підрозділів ДМС, Держприкордонслужби та МВС від 12 лютого.

До Окружного адміністративного суду міста Києва надійшов позов від лідера партії «Рух нових сил» Міхеіла Саакашвілі.

Відповідачами вказані Державна міграційна служба, Адміністрація Держприкордонної служби та Міністерство внутрішніх справ. Про це повідомляє прес-служба суду в середу, 14 лютого, пише «Слово і Діло».

Саакашвілі в Польщі: у Грузії та України для мене немає серйозних звинуваченьЕкс-президент Грузії Міхеіл Саакашвілі не буде просити політичного притулку в Польщі. Про це він заявив у ефірі телеканалу NewsOne.

«Позивач просить суд визнати незаконними дії відповідних структурних утворень ДМС, ДПС і МВС від 12 лютого 2018 року щодо виконання рішення про повернення Саакашвілі до країни попереднього перебування», – повідомляє прес-служба Окружного адміністративного суду Києва.

В інформації зазначається, що також позивач просить суд зобов'язати відповідне структурне утворення Державної міграційної служби України скасувати це рішення.

«Зараз розглядається питання про відкриття провадження в адміністративній справі», – додали в судовій інстанції.

Нагадаємо, 12 лютого Міхеіл Саакашвілі був затриманий у Києві й доставлений на літаку до Варшави. Саакашвілі прийняли на території Польщі згідно із заявою про реадмісію, поданою Національною міграційною службою України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: