Реальні терміни: в Україні почали жорсткіше ставитися до дезертирів

Читать на русском
Згідно із санкціями статті, якщо військовослужбовець втік у військовий час, йому загрожує до 10 років ув'язнення.

В Україні стали жорсткіше карати за дезертирство.

Як повідомило «Слову і Ділу» джерело у військовій прокуратурі, посилення не законодавче, а фактичне: тепер прокурори намагаються просити для дезертирів реальний термін покарання, а не умовний, як це було раніше.

Війна на Донбасі: чи готова українська армія до наступу?Журналіст Денис Попович розмірковує про можливий наступ Збройних сил України на позиції російських військ.

«Раніше ми намагалися входити в становище й давати людям ще один шанс. Але практика показує, що в стані війни й з урахуванням того, що армія стала контрактною, дезертирів потрібно карати жорстко. Крім цього, в нас є справи, відкриті щодо військовослужбовців, які були призвані ще в 2014-2015 роках», – прокоментувало джерело.

За даними військової прокуратури Південного регіону, нещодавно до 4 років та 1 місяця позбавлення волі був засуджений військовий, який самовільно залишив військову частину ще в 2015-му, був умовно засуджений, а потім знову зник зі служби. Солдата в підсумку засудили за ч. 4 ст. 407 КК України (самовільне залишення військової частини або місця служби).

Згідно із санкціями статті, якщо військовослужбовець втік у військовий час, йому загрожує до 10 років ув'язнення.

Нагадаємо, раніше українська розвідка повідомила про те, що бойовики тікають із передової.

Відзначимо також, що в Сумській області затримали солдата-строковика зі зброєю.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: