Військовим парадом в Керчі командуватиме український дезертир — ЗМІ

Читать на русском
У 2014 році під час російської анексії Криму Олександр Саєнко не вийшов зі своїми товаришами по службі на материкову частину України, а перейшов на службу до російської армії.

У Керчі російські військові провели репетицію параду до 9 травня. На репетиції парадом командував підполковник Олександр Саєнко, який раніше командував 501-м Окремим батальйоном морської піхоти ВМС України, який дислокувався в Керчі.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Крим.Реалії».

«Військова техніка і колони російських солдатів пройшли колоною по вулиці Кірова. Разом з військовиками марширували і керченські школярі, учасники російського руху «Юнармія». Репетиція пройшла за посилених заходів безпеки, на вулицях встановили рамки металодетекторів, двори патрулювали поліцейські з собаками», - йдеться в повідомленні.

Наступна репетиція параду відбудеться у Керчі 7 травня.

У 2014 році під час російської анексії Криму Олександр Саєнко не вийшов зі своїми товаришами по службі на материкову частину України, а перейшов на службу до російської армії. Щодо Саєнка порушено кримінальне провадження за ознаками статті 408 Кримінального кодексу України (дезертирство).

Раніше у Херсонській області співробітники Служби безпеки України затримали жителя регіону, який причетний до незаконної окупації Криму.

Також ГПУ дозволили провести заочне розслідування щодо понад 300 суддів з Криму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: