З'ясувалося, коли Україну накриє магнітна буря

Читать на русском
Астрономи попереджають українців про наближення тривалої магнітної бурі, яка розпочнеться у ніч з 1 на 2 червня, й триватиме три дні.

Астрономи попереджають українців про наближення тривалої магнітної бурі, яка розпочнеться у ніч з 1 на 2 червня, й триватиме три дні.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє лабораторія рентгенівської астрономії Сонця ФІАН.

NASA відправить на Марс роботів-бджілФахівці NASA відправлять на Марс роботів-розвідників, забезпечених крилами. Як пише видання Science Alert, розробкою займаються групи вчених з Японії та США.

«У ніч з першого на друге червня магнітні коливання будуть незначними, але 2 червня магнітна буря досягне піку - підніметься до рівня G1. Протягом 2-4 червня метеозалежні люди можуть почуватися зле», - йдеться в повідомленні.

Відповідно до стандартної шкали NOAA (Національна атмосферна адміністрація США), бурі класу 1 здатні впливати на енергетичні системи - слабкі флуктуації в енергетичних системах, на космічні апарати - невеликий вплив на системи управління космічними апаратами, на наземні системи - полярні сяйва видно на високих широтах (до 60 градусів), на початок міграцій тварин.

Нагадаємо, обсерваторія сонячної динаміки NASA передала на Землю знімок активного регіону на Сонці, на якому можна помітити невеликі спалахи.

Також стало відомо, що NASA отримало сигнал від недавно відправлених апаратів до Марсу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: