Поставка перших вертольотів із Франції в Україну запланована на 2018 рік – ЗМІ

Читать на русском
Французькі ЗМІ повідомляють, що уряд Франції готовий надати Україні фінансову підтримку закупівлі вертольотів.

У Франції очікують, що підписана 29 травня в Парижі міжурядова угода про закупівлю Україною 55 вертольотів Airbus Helicopters, буде ратифікована Верховною Радою вже найближчим часом.

Про це пише La Tribune, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Європейську правду».

Угода передбачає закупівлю українською стороною у Airbus Helicopters вертольотів H125, H145 і H225. Загальна сума операції оцінюється в близько 555 млн євро. Поставка перших чотирьох вертольотів H225 Super Puma Україні запланована на 2018 рік

«Франція планує надати фінансову підтримку цієї операції державними гарантіями і позикою», – заявило Міністерство економіки і фінансів Франції.

Частина гелікоптерів буде новою, частина вертольотів, зокрема, H225 з вантажопідйомністю понад 10 тонн, належать французькій лізинговій компанії Parilease - дочірній компанії BNP Paribas.

До недавнього часу вертольоти Н225, які плануються до поставки в Україну, перебували в експлуатації міжнародної компанії CHC Helicopter, але після аварії одного з них у квітні 2016 року в Північному морі в Норвегії дію лізингового договору було припинено, зазначає видання.

Згідно з домовленостями, нові машини будуть поставлені в Україну безпосередньо Airbus.

За умовами угоди, французька сторона в два етапи поставить в Україну спочатку 37 вертольотів компанії Airbus, а потім ще 18 вертольотів. Вони будуть виконувати завдання для Державної служби із надзвичайних ситуацій, Державної прикордонної служби, Національної гвардії та Національної поліції України.

Раніше стало відомо, що Україна придбає у Франції 55 вертольотів Airbus.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: