Україна купить у Франції 55 вертольотів Airbus

Читать на русском
Україна домовилася з Францією про купівлю 55 вертольотів для поповнення парку Міністерства внутрішніх справ.

Україна домовилася з Францією про купівлю 55 вертольотів для поповнення парку Міністерства внутрішніх справ.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби МВС, передають «Слово і Діло».

Згідно з повідомленням, у п'ятницю відбулося підписання заяви про наміри щодо розвитку двостороннього співробітництва між Міністерством внутрішніх справ України і Міністерством Європи та закордонних справ Франції.

«Документ підписали міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков і міністр Європи та закордонних справ Франції Жан-Ів Ле Дріан. Арсен Аваков заявив, що вертолітний парк МВС мають поповнити 55 машин компанії Airbus Helicopters», - сказано в ньому.

Міністр внутрішніх справ зазначив, що Україна розраховує вже в цьому році отримати перші вертольоти.

Аваков Також зазначив, що МВС тісно співпрацює зі своїми французькими колегами, зокрема в напрямку боротьби з організованою злочинністю і в питаннях взаємних водійських посвідчень.

Зазначається, що вертольоти французького виробництва будуть допомагати нести службу Державній службі з надзвичайних ситуацій, Національної гвардії, Національної поліції і Державної прикордонної служби.

Зокрема, МВС планує отримати вертольоти трьох моделей - Н145, Н125 і Н225.

Н125 - перевищує інші одномоторні вертольоти за продуктивністю та універсальністю, не вимагає високого рівня обслуговування і демонструє високі показники роботи у високогір'ї.

Н145 - має високу ступінь експлуатаційної готовності та гнучкості, особливо в умовах жаркого клімату та у високогір'ї.

Н225 - володіє високими в галузі характеристиками швидкості, дальності польоту, завантаження і надійності в категорії 11-тонних дводвигунових машин.

Основними завданнями вертолітних підрозділів МВС будуть: порятунок і громадський порядок, кримінальні розслідування, антитерористичні і спеціальні місії, охорона державного кордону і безпека на дорогах.

Згідно з моніторингом «Слова і Діла», за час перебування на посаді міністра внутрішніх справ Аваков роздав 155 обіцянок, з яких виконав 68, а 46 – провалив. Рывень відповідальності міністра – 44%.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: