З'ясувалося, скільки французьких вертольотів отримає Україна

Читать на русском
Арсен Аваков підписав в Парижі договір про постачання 55 французьких вертольотів для потреб рятувальників, поліції, прикордонників.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков підписав в Парижі договір про постачання 55 французьких вертольотів для потреб рятувальників, поліції, Нацгвардії, прикордонників.

Як пише «Слово і Діло», про це на своїй сторінці в Facebook написав народний депутат Антон Геращенко.

Військова допомога з-за кордону: хто й чим допомагав Україні в 2014-2018 рокахМайже на 250 мільйонів доларів отримала Україна технічної та гуманітарної допомоги від 20 країн світу протягом останніх чотирьох років.

«Сьогодні о 10:00 в Парижі главою МВС Арсеном Аваковим від імені уряду України був підписаний договір на поставку 55 вертольотів компанії Airbus Helicopter, моделей H-125, H-145 і H-225... Вертольоти Airbus використовуватимуться службою з надзвичайних ситуацій, Національною гвардією, прикордонною службою, Національною поліцією з метою якнайшвидшого порятунку життів, запобігання і розслідування особливо небезпечних злочинів, охорони державного кордону. Вертольоти будуть розміщені в регіонах України з таким розрахунком, що вони зможуть долетіти до місця пригоди якомога швидше. Особливу увагу буде приділено залученню нових засобів порятунку в районі зони ООС, в Карпатах, прибережної зони вздовж Азовського та Чорного морів», - написав Геращенко.

Згідно з угодою, французька сторона навчить сотні українських пілотів, створить в Україні сервісний центр і базу для капітального ремонту вертольотів, а також базу логістики зі складом запасних частин.

За словами Геращенко, підписання договору, який ще має ратифікувати Верховна Рада, передувала робота з вивчення світового досвіду використання вертольотів для порятунку життів людей в різних сферах роботи Міністерства внутрішніх справ України.

Фінансування проекту загальною вартістю 551 млн євро буде здійснюватися за рахунок кредитних коштів, наданих французьким урядом і групою європейських банків.

Нагадаємо, У Канаді закликали уряд надати Україні зброю.

Раніше в Україні вперше відбулися запуски протитанкових ракетних комплексів Javelin, які ЗСУ отримали від США.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: