«Я поки живий»: в мережі обговорюють «воскресіння» журналіста Бабченка

Читать на русском

Аркадій Бабченко живий. Його вчорашнє вбивство виявилося спланованою спецоперацією Служби безпеки України.

Російський журналіст Аркадій Бабченко живий. У Службі безпеки України заявили, що вчорашнє «вбивство» було спланованою спецоперацією.

Глава СБУ Василь Грицак повідомив, що кілька місяців тому стало відомо про те, що Бабченка планують вбити. Організатора злочину завербували російські спецслужби. Він запропонував колишньому учасникові антитерористичної операції 30 тисяч доларів за виконання замовлення. Сьогодні організатор був затриманий правоохоронцями.

«Я поки живий. Не дочекаються», – заявив на прес-конференції сам Бабченко.

«Слово і Діло» розбиралося, як на його «воскресіння» відреагували в соціальних мережах.

«Вітаю Службу безпеки України з блискучою операцією по збереженню життя російському журналісту Аркадію Бабченку. Українські правоохоронні органи з кожним днем стають сильнішими в протидії російській агресії і всіх проявів гібридної війни в Україні. Навряд чи Москва заспокоїться – доручив надати Аркадію і його сім'ї цілодобову охорону», – написав президент України Петро Порошенко.

«Наступним повинен вийти міністр фінансів зі словами – долар тепер знову по 8. А все, що до цього було успішної спецоперацією! Потім міністр енергетики зі словами: «Загляньте в свої платіжки. А? Роттердам + був спецоперацією». За ними міністр інфраструктури, який зверне уваги на нові і красиві дороги і скаже, що розбиті дороги теж були спецоперацією. Ну і друзі з «Нафтогазу» повинні щось додати: типу все ті підвищення теж були спецоперацією. Ну а за ними Порошенко, все ж скаже, що Трамп його приймав безкоштовно», – написав Євген Куксін.

«У мене через півгодини убитий Бабченко повинен йти на обкладинці в друкарню. Разом зі статтею всередині. Що мені тепер поставити на обкладинку? Бабченко живий? Ну, хто ж так робить. Ні, ну добре, звичайно, що він живий. Але якось це дивно», – написав журналіст Віталій Сич.

«Що виграла українська влада, використовуючи Бабченка: перевірила реакцію населення на чергового по-звірячому вбитого журналіста; отримала зріз думок, зрозуміла, що вбиті журналісти вже чіпають хіба що Facebook-спільноту; черговим убитим журналістом черговий Майдан не організуєш. Перевірила реакцію Кремля на чергового по-звірячому вбитого журналіста-емігранта; дві доби майстерно тримала увагу ЗМІ. Показала, що здатна на межі добра і зла тероризувати почуття «небайдужих», – написала журналістка Ольга Василевська.

«Аркадій Бабченко живий. Визнаю, що невіра в спецслужби – це моя помилка», – написав Масі Найєм.

«Загалом, що кілера взяли – це добре. Я продовжую засуджувати будь-які без винятку замовні вбивства. Але до якості СБУ є питання: замовники цього разу повірили, але ж могли і засумніватися. Загалом, пощастило в цей раз. Хоча є варіант, що ніякого замовлення і не було і історія заради рейтингів. Дивно, що вбивцю нібито затримали сьогодні. Бо в кого він тоді стріляв вчора?» – написав Денис Гороховський.

«Аркадій Бабченко живий – ми все невимовно раді, я невимовно радий. Це дуже хороша новина. Але співати дифірамби нашим правоохоронцям – це перебувати в полоні бінарних опозицій «зрада» і «перемога». Так, операція проведена успішно, але це не скасовує смертей Павла Шеремета, Аміни Окуєвої або інших відомих людей, чиї вбивства були явно замовними і з російським слідом», – написав Євген Крапівін.

Нагадаємо, Аркадій Бабченко заявив, що йому повідомили про підготовку його вбивства місяць тому і попросили про сприяння.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: