Спецоперація СБУ стала ТОП-новиною світових ЗМІ

Читать на русском
The New York Times описує, що вбивство мало усі ознаки чергового контракту, здійсненого Росією під час  конфлікту з Україною.

Проведене Службою безпеки України інсценування вбивства російського журналіста Аркадія Бабченка викликало інтерес найвпливовіши з світових ЗМІ.

Як пише «Слово і Діло», серед топ-новин було обговорення «вбивства» та спецоперації СБУ.

«Я поки живий»: в мережі обговорюють «воскресіння» журналіста БабченкаАркадій Бабченко живий. Його вчорашнє вбивство виявилося спланованою спецоперацією Служби безпеки України.

Найвпливовіше друковане видання світу The New York Times опубліковало матеріал «Мертвий» російський журналіст з’являється під час прес-конференції», у якому автор описує, що «вбивство» мало усі ознаки чергового контракту, здійсненого Росією під час конфлікту з Україною та бажанням дестабілізувати ситуації в країні.

Британське видання The Guardian опубліковало текст під заголовком «Аркадій Бабченко зізнається, що підробив власну смерть аби перешкодити планам Москви», де автори описують усі події та зазначають критику щодо певного подарунку російській пропагандистській машині через подібну методику роботи спецслужб.

Німецький журнал Bild опублікував матеріал з назвою «Геніальний розвідувальний крок чи смілива брехлива змова?», де журналіст розбирає хронологію подій та слідкує за критикою влади через неправдиву інформацію.

Іспанське видання El Mundo також не обійшло стороною події в Україні, написавши статтю «Аркадій Бабченко: російський журналіст з’явився на прес-конференції, видаючи себе до того за мертвого».

Французське видання Le Monde критично поставилося до інсценування та підтримало критику українських спецслужб зі сторони медіа через «дивну» інформаційну роботу, опублікувавши матеріал «Неправдива смерть російського журналіста Бабченко: ЗМІ критикують постановку України».

Також не оминула новину американська газета Los Angeles Times, яка написала статтю: «Назад з мертвих: російський журналіст шокував колег, поки влада висловлювала жаль», де сама історія порівнюється з класичними творами російської літератури.

Як відомо, спецоперацію з попередження замаху на вбивство російського журналіста Аркадія Бабченка Служба безпеки України готувала два місяці.

29 травня стало відомо про замах на Аркадія Бабченка. Пізніше силовики інформували, що від пострілів журналіст помер.

У стилі хуліганства: вбивство Бабченка та російська тактика тероруУ Києві вбили російського журналіста Аркадія Бабченко, який переїхав жити з Москви до столиці України. Про ситуацію говорили з експертами.

Увечері 30 травня голова СБУ Василь Грицак на брифінгу повідомив, що Аркадій Бабченко живий та надав журналісту слово.

Як вже відомо, смерть Бабченка була інсценована, але замах на нього готувався. Організатор замаху затриманий.

В СБУ заявили, що для вбивства Бабченка спецслужби РФ завербували українця та заплатили 40 тисяч доларів. Завербований українець, який називається правоохоронцями організатором убивства, найняв для виконання завдання знайомого — учасника бойових дій на Донбасі (виконавця). Останній отримав 30 тисяч доларів, а організатор залишив собі 10 тисяч доларів за «посередництво».

Зазначимо, що «Репортери без кордонів» обурені інсценуванням вбивства Бабченка. Також в ОБСЄ розкритикували спецоперацію СБУ.

Президент України Петро Порошенко привітав Службу Безпеки України з успішною операцією та доручив надати журналісту Аркадію Бабченку та його родині цілодобову охорону.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: