У стилі хуліганства: вбивство Бабченка та російська тактика терору

Читать на русском
Сергій Грабськийвійськовий експерт

Потрібно розуміти найголовніше - йде війна. Бабченко погрожували багато разів, сталося те, що в принципі могло трапитися. Це було досить очікувано.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив глава ради Всеукраїнського об'єднання «Союз учасників миротворчих операцій» Сергій Грабський, оцінюючи вбивство журналіста Аркадія Бабченко.

«Російський режим, незважаючи ні на що діє своїми методами. Не можна шукати логіку в діях з точки зору нормальної людини. Швидше, тут логіка абсолютна з точки зору злочинного угруповання. РФ тим самим показує, що незважаючи ні на які санкції, ні на який політичний тиск, ні на інцидент зі Скрипаль - вони все одно будуть вирішувати свої питання «за поняттями» - знищувати своїх супротивників будь-яким способом», - каже військовий.

«Це якщо говорити про одиночні дії, а якщо про дії державного рівня - тут ми маємо справу з державним терором. У відкритій, абсолютно цинічній формі», - додав він. Експерт нагадав, слова Путіна, основний меседж був такий: «РФ буде знищувати противника всюди, навіть в сортирі».

Зараз в РФ показали, що вони спробують дістати своїх супротивників, де б вони не знаходилися. У будь-якій точці земної кулі. Будь-то Британія, Австралія або Чилі. Це їх логіка.

На його погляд, такі ситуації, подібні вбивства продовжуватимуться.

«Це тактика терору РФ, яка розвивається вже протягом останніх, як мінімум 60-ти років. В історії РФ вона має глибоке коріння, ще від народовольців. Знищення конкретної людини - не може вплинути на дії державної системи, а такі точкові удари, і тут виключно російське коріння, показує - РФ і далі буде продовжувати свою політику», - каже Грабський.

На його погляд, в свою чергу Україні потрібно вживати конкретні заходи щодо посилення контртерористичної боротьби, щодо посилення контролю, прикордонної охорони.

«Ми повинні приймати більш серйозні заходи, в тому числі і щодо обмеження журналістської діяльності», - констатував військовий.

При тому, для РФ не має ніякого значення, виїхав противник з країни, або залишився - дістануть скрізь, зазначив він.

Просто в разі знаходження всередині держави - це приймає функцію показових судів, і потім людина просто пропадає з тих чи інших причин, не повертається в соціум, продовжив фахівець.

У Києві вбили російського журналіста Бабченка: реакція соцмережЖурналіста Аркадія Бабченка вбили 29 травня на порозі власної квартири в Києві. Що про це думають в соцмережах - в огляді Слова і Діла.

«У нашому випадку, так як вони не можуть провести все «по-тихому» грубо кажучи, роблять ось таким брудним, примітивним способом. Навіть не заморочуючись на якісь деталі, як це було у випадку зі Скрипалем. Брудна, цинічна, відкрита форма. Ось така хуліганська форма в стилі «підворіття» - саме так вони і працюють», - резюмував Сергій Грабський.

Відзначимо, прем'єр-міністр допустив причетність РФ до вбивства журналіста, зазначивши, що Бабченко був «справжнім другом України».

Своєю чергою, глава МЗС Павло Клімкін заявив, що поки рано робити висновки про те, хто стоїть за вбивством журналіста.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: