МЗС України звільнило консула в Гамбурзі

Читать на русском
У МЗС зазначили, що дії Василя Марущинця несумісні з дипломатичною діяльністю і принципами державної служби.

Міністерство закордонних справ звільнило консула України в Гамбурзі Василя Марущинця через порушення правил етичної поведінки.

Як пише «Слово і Діло», про це в четвер, 31 травня, повідомляє прес-служба МЗС.

Консула України в Гамбурзі звинуватили в антисемітизмі: реакція соцмережУкраїнський консул Василь Марущинець публікував в соцмережах пости антисемітського характеру. в МЗС почали перевірку.

Так, за результатами дисциплінарного провадження комісія дійшла висновку, що дії Марущинця розцінюються як порушення присяги державного службовця і правил етичної поведінки державних службовців, дії, які шкодять авторитету державної служби.

Комісія вважає, що дії Марущинця несумісні з дипломатичною діяльністю і принципами державної служби, і пропонує звільнити його з посади.

Наказ про звільнення Марущинця з посади і дипломатичної служби був виданий 30 травня.

Копія дисциплінарної справи і результатів службового розслідування, резонансні дії якого можуть містити ознаки кримінального злочину (розпалювання міжнаціональної ворожнечі), буде передана для подальшої правової оцінки в правоохоронні органи.

Нагадаємо, раніше з'явилася інформація, що співробітник Генконсульства України в Гамбурзі Василь Марущинець нібито розміщує на своїй сторінці у Facebook антисемітські висловлювання. Глава МЗС Павло Клімкін на це заявив, що МЗС перевірить згадувану інформацію.

Незабаром Марущинець був відсторонений від роботи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: