Консула України в Гамбурзі звинуватили в антисемітизмі: реакція соцмереж

Читать на русском

Український консул Василь Марущинець публікував в соцмережах пости антисемітського характеру. в МЗС почали перевірку.
Слово і Діло

Консула України в Гамбурзі (Німеччина) Василя Марущинця звинуватили в антисемітизмі. В мережі з'явилась інформація, що Марущинець розміщував на своїй сторінці в Facebook публікації антисемітського характеру.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що щодо консула відкрили дисциплінарне провадження. «Антисемітам і тим, хто розпалює міжнаціональну ворожнечу, не має місця ані в цивілізованому суспільстві, ані в МЗС», – зазначив міністр.

«Слово і Діло» розбиралось, як у соціальних мережах відреагували на скандал з українським консулом.

«Цікаво, хіба ніхто з колег не мав доступу до підзамків Facebook дипломата? Щось мені підказує, що мали, але просто не хотіли чіпати літню людину із заслугами. Це ж не шкільна вчителька чи редактор провінційної газетки, це працівник МЗС із великою вислугою років, таких чіпати не прийнято», – написав Олександр Володарський.

«Мені важко щось сказати з приводу професійних навичок Марущинця. Але поки мені зрозуміло, що відвертого антисеміта взяли на державну службу ще в 90-х, відтоді ж уповноважили представляти Україну в Німеччині (!) й весь цей час робили вигляд, що «так і треба». Це вирок МЗС насправді. І політичний, і професійний», – написав журналіст Олексій Мустафін.

«Ви маєте негайно звільнити його, дуже швидко розформувати та ліквідувати консульство, відправити у відставку всю вертикаль кураторів консульських установ МЗС і профільного заступника міністра, почати кримінальне провадження, пред'явити підозру, обрати фігуранту запобіжний захід, принести публічні вибачення й влаштувати в його найближчому колі жорстку бурю в пустелі», – вважає Андрій Портнов.

«Усі так дивуються, що в МЗС консулом працює антисеміт. Друзі, їх там багато. Просто не всі такі дурні, як Марущинець. Питання, як такі люди потрапляють до МЗС. Як сільський голова Марущинець потрапив на навчання до Дипломатичної академії й закінчив її? Мало того, що вони потрапляють туди. Так вони там ще й розмножуються. Папа Марущинця працює консулом у Гамбурзі, а його дочка – в консульстві України в Мюнхені», – написав Едуард Долинський.

«Чергова провокація й фейк, не інакше. Ну не може дипломатичний посланець гідної країни бути нацистом. У нас же їх узагалі немає, а всі підтверджені фото, відеозаписи, документи – суто провокації ФСБ», – написав Максим Жидко.

Нагадаємо, на початку травня Міністерство закордонних справ спростувало звинувачення в прояві антисемітизму на території України.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: