МЗС відсторонило українського консула в Гамбурзі

Читать на русском
Український консул у Гамбурзі Василь Марушинець, проти якого у МЗС відкрили дисциплінарне провадження, відсторонений від роботи.

Український консул у Гамбурзі Василь Марушинець, проти якого в МЗС відкрили дисциплінарне провадження, відсторонений від роботи.

Як пише «Слово і Діло», про це «Укрінформу» повідомила речниця МЗС Мар'яна Беца.

Консула України в Гамбурзі звинуватили в антисемітизмі: оцінка інцидентуКонсула України в Гамбурзі (Німеччина) Василя Марущинця звинуватили в антисемітизмі. Оцінили інцидент експерти.

«Міністерство закордонних справ не лише не толерує, а рішуче засуджує будь-які прояви антисемітизму. Тому відразу після появи повідомлень про можливі антисемітські дописи українського консула в Гамбурзі держсекретар МЗС відкрив дисциплінарне провадження. Наразі консула відсторонили від роботи, найближчим часом можливе його відкликання», – сказала Беца.

Вона не розповіла інших подробиць інциденту, зазначивши, що МЗС повідомить їх за результатами ґрунтовної перевірки, яка наразі триває.

Як повідомлялося, міністр закордонних справ України Павло Клімкін написав у Twitter, що «антисемітам і тим, хто розпалює міжнаціональну ворожнечу, не може бути місця ані в цивілізованому суспільстві, ані в МЗС».

«Держсекретар МЗС України починає дисциплінарне провадження. В усіх деталях ґрунтовно розберемося», – пообіцяв голова зовнішньополітичного відомства.

Раніше в соцмережах з'явилась інформація про те, що Марушинець розміщує на своїй сторінці в Facebook публікації антисемітського характеру.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: