Стартувало голосування за склад Ради громадського контролю при НАБУ

Читать на русском
Стартувало відкрите рейтингове інтернет-голосування за склад Ради громадського контролю (РГК) при Національному антикорупційному бюро України (НАБУ).

Стартувало відкрите рейтингове інтернет-голосування за склад Ради громадського контролю (РГК) при Національному антикорупційному бюро України (НАБУ).

Про це повідомляє прес-служба Бюро, передає «Слово і Діло».

Голосування на сайті НАБУ почалося о 9:00 і триватиме до 21:00. До участі в голосуванні допускаються громадяни, які проживають на території України. Одна людина може проголосувати не більше, ніж за 15 учасників.

Список учасників конкурсу з обрання РГК при НАБУ та інформація про них розміщені на сайті Бюро.

Кожному виборцю для голосування відведено 15 хвилин. Захист процесу голосування від зовнішнього втручання буде забезпечувати Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації України, а моніторинг процесу голосування - ГО «Електронна демократія».

Порядок конкурсу з обрання членів СОК затверджений указом президента України від 15 травня 2015 року № 272/2015.

Нагадуємо, що відповідно до закону «Про Національне антикорупційне бюро України» Рада громадського контролю створюється у складі 15 осіб. Ії завдання - забезпечувати прозорість і громадський контроль за діяльністю НАБУ.

Відзначимо, що результати голосування і склад новообраної Ради громадського контролю НАБУ будуть опубліковані 6 червня. Склад РГК оновлюється щорічно.

Раніше НАБУ отримало доступ до рахунків затриманого працівника СБУ.

Також в НАБУ розповіли подробиці викриття на хабарі судді з Дніпра.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: