Мамай провалив обіцянку розпочати ремонт даху Кадетського корпусу навесні 2018 року

Читать на русском
Мер Полтави не виконав обіцянку почати ремонт даху історичної будівлі Кадетського корпусу навесні 2018 року.

Міський голова Полтави Олександр Мамай не виконав обіцянку почати ремонт даху Кадетського корпусу навесні 2018 році.

Таку обіцянку він дав 22 грудня 2017 року, нагадує «Слово і Діло».

«До кінця січня Держказначейство дасть нам звіт за використані кошти в 2017 році. У нас буде залишок близько 300 млн грн. І до наступної сесії звіт буде орієнтовно до 1 лютого, і ми в кінці лютого-на початку березня можемо на бюджетній комісії розділити ці кошти. Тому, в першу чергу треба закласти кошти на проектні роботи. За місяць-два буде готовий проект, і ми можемо навіть на наступній сесії закласти 3-5-7 млн грн для початку реставрації Кадетського корпусу. Що таке консервація? Як би там не було, хто б не був власником Кадетського корпусу, в першу чергу потрібно зробити дах», – заявив Мамай.

Олександр МамайМіський голова Полтави

На сесії міської ради 16 лютого депутати дали добро на розробку технічної документації із землеустрою та на реєстрацію права комунальної власності на ділянку під корпусом.

Станом на 26 травня 2018 року будинок Кадетського корпусу передали на баланс управління житлово-комунального господарства Полтави, щоб потім передати Державній судовій адміністрації. У Міністерстві юстиції відповіли, що не проти взяти в управління частину будівлі.

Сам міський голова Олександр Мамай повідомив, що якщо судова адміністрація не візьме будівлю на баланс, місто виділить кошти на консервацію Кадетського корпусу. Однак, 15 травня 2018 року в Полтавській міській раді нам повідомили, що Управлінню капітального будівництва в 2018 році коштів на ремонт Кадетського корпусу з міського бюджету не виділялося. Ремонт історичної будівлі так і не почали, тому обіцянка отримує статус «не виконана».

Згідно з моніторингом «Слова і Діла», Мамай дав 153 обіцянки, з них 71 виконав і 76 – провалив.

Раніше ми писали, що в селах під Полтавою з'являться шерифи.

Також ми повідомляли, що в Полтаві щонайменше сім разів на рік на державних будівлях і комунальних установах одночасно з державним підніматимуть червоно-чорний прапор ОУН.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: