У селах під Полтавою з'являться шерифи

Читать на русском
На Полтавщині хочуть створити в селах області поліцейські станції, на яких, за аналогією із західними шерифами, служитимуть дільничні офіцери поліції.

На Полтавщині хочуть створити в селах області поліцейські станції, на яких, за аналогією із західними шерифами, служитимуть дільничні офіцери поліції.

Як пише «Слово і Діло», про це в понеділок, 14 травня, повідомляє сайт міста Полтави.

Зазначається, що цю ідею мають намір впровадити Управління Нацполіції Полтавської області і голови об'єднаних територіальних громад.

Зазначається, що кількість станцій і працівників залежатиме від кількості жителів: один поліцейський відділок розрахований на 6-7 тисяч жителів.

«Дільничний офіцер поліції виконуватиме тільки ту роботу, яка пов'язана з охороною і дотриманням правопорядку в населеному пункті, і звітуватиме перед своєю громадою», - розповів заступник начальника ГУ ПП Полтавщини Денис Захарченко.

Дільничного офіцера обиратиме територіальна громада, а Нацполіція його навчить і забезпечить спецзасобами. Дільничний працюватиме з поліцейської станції - дільниці з моніторингом усіх камер спостереження населеного пункту, куди в будь-який час зможуть звернутися місцеві жителі.

Час від часу там чергуватимуть патрульні. Зарплату - від 8000 гривень - дільничний інспектор отримуватиме з держбюджету.

Шерифів планують набирати з ветеранів АТО чи колишніх військових.

Фінансування щоденної діяльності поліцейської станції розділять держава і місцеві громади. Для цього розроблено спеціальну програму співфінансування.

Як повідомлялося, в Україні почала роботу поліція Криму. На службу заступили 65 правоохоронців.

Нагадаємо, Аваков відкрив у Станиці Луганській новий поліцейський відділок.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: