У ГПУ підтвердили завершення розслідування справи Альперіна про хабар детективу

Читать на русском
У Генпрокуратурі підтвердили інформацію про відкриття матеріалів розслідування справи про хабар працівнику Антикорупційного бюро.

Департаментом із розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України завершене досудове розслідування в кримінальному провадженні за підозрою бізнесмена Вадима Альперіна в пропизиції хабара керівнику головного підрозділу детективів НАБУ Андрію Калужинському в розмірі 800 тисяч доларів.

Таку інформацію підтвердили в прес-службі Генпрокуратури, повідомляє «Слово і Діло».

«Департаментом із розслідування ОВС у сфері економіки ГПУ спільно з НАБУ завершене досудове розслідування в кримінальному провадженні за підозрою відомого бізнесмена-контрабандиста, який пропонував надати посадовій особі НАБУ, що займає відповідальне становище, неправомірну вигоду в розмірі 800 тисяч доларів», – зазначили в прокуратурі.

Як встановлено слідством, у листопаді 2017 року ця особа запропонувала одному з керівників структурного підрозділу НАБУ неправомірну вигоду в розмірі 800 тис. дол. за зняття арештів із рахунків підконтрольних йому підприємств на суму близько 450 млн грн, досудове розслідування в якому здійснювали детективи НАБУ.

«17 травня слідчі Департаменту, відповідно до положень статті 290 КПК України, повідомили підозрюваному та його захисникам у кримінальному провадженні про завершення досудового розслідування й надали доступ до його матеріалів, якими володіє сторона обвинувачення», – повідомили в ГПУ.

У Генпрокуратурі додали, що за результатами відкриття прокурором матеріалів досудового розслідування підозрюваному та його захисникам буде вручений звинувачувальний акт, який найближчим часом буде скерований на розгляд до суду.

Нагадаємо, джерела журналіста «Слова і Діла» повідомили, що ГПУ завершила розслідування справи Альперіна про хабар детективу.

Раніше стало відомо, за закриття якої справи працівнику НАБУ пропонували $800 тисяч хабара.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: