У приміщенні УПЦ КП розпилили сльозогінний газ

Читать на русском
Інцидент стався у приміщенні Української православної церкви Київського патріархату (УПЦ КП) на вулиці Пушкінській в Києві

У приміщенні Української православної церкви Київського патріархату (УПЦ КП) на вулиці Пушкінській в Києві двоє невідомих розпилили сльозогінний газ. Інцидент стався ввечері 25 травня.

Про це повідомляється на сайті патріархату, пише Слово і Діло.

«Постраждала економ патріархії черниця Варвара. Свої дії, нападники ніяк не пояснювали. Невідомі зникли, їх розшукує поліція. В результаті інциденту інших постраждалих або будь-якої загрози немає», - відзначили в УПЦ КП.

Представники церкви підозрюють, що «інцидент може бути викликаний бажанням деяких осіб або сил загострити ситуацію в суспільстві і в церковному середовищі в умовах очікування рішення вселенського патріарха щодо видання томосу про автокефалію церкви в Україні».

Рада підтримала постанову про єдину помісну церкву: як голосували нардепиНардепи підтримали звернення Порошенка до патріарха Варфоломія про створення єдиної православної церкви в Україні.

Також, поліція Києва підтвердила, що займається з'ясуванням обставин інциденту.

Нагадаємо, 19 квітня спікер Верховної Ради Андрій Парубій підписав постанову про звернення до Вселенського Патріарха Варфоломія з проханням надати Томос про автокефалію української помісної православної церкви.

Як депутати голосували за постанову про єдину помісну церкву - на нашій інфографіці.

Також «Слово і Діло» розбиралася, що в соціальних мережах думають про цю ініціативу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: