Питання автокефалії України розглянуть влітку – ЗМІ

Читать на русском
У Синоді Константинопольського патріархату перенесли дату розгляду питання надання автокефалії Української православної церкви на червень.

У Синоді Константинопольського патріархату перенесли дату розгляду питання надання автокефалії Української православної церкви на червень.

Як пише «Слово і Діло», про це сказала завідувач відділу філософії та історії релігії Інституту філософії НАНУ Людмила Филипович, повідомляє 5 канал у п'ятницю, 11 травня.

Майже третина українців підтримують автокефалію УПЦ – опитуванняКількість людей, що підтримують створення єдиної помісної православної церкви в Україні, в півтора рази вища за тих, хто виступає проти цієї ідеї.

«Дата проведення Синоду перенесена на червень. Це, напевно, пов'язане з тим, що патріарх себе не дуже добре почуває, а можливо, є складнощі, які виникли в процесі, як він сказав, консультування з різними православними церквами», - зазначила Филипович.

За її словами, усередині Вселенської церкви є протистояння щодо рішення про автокефалію УПЦ.

Филипович також зазначила, що насправді питання надання Українській церкві автокефалії розглядається близько двох років.

«Процедура така, що збирається Синод Константинопольського патріархату, який складається з різних єпархій. І вони фактично вже два роки вивчають це питання, тому що комісія була створена у 2016 році. Думаю, їм вистачило два роки для вивчення цього питання», - додала вона.

Нагадаємо, 19 квітня спікер Верховної Ради Андрій Парубій підписав постанову про звернення до Вселенського патріарха Варфоломія з проханням надати Томос про автокефалію української помісної православної церкви. Документ Верховна Рада прийняла 19 квітня 268 голосами.

Пізніше повідомлялося, що Вселенський патріархат розпочав розгляд прохання України надати автокефалію її православній церкві.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: