Майже третина українців підтримують автокефалію УПЦ – опитування

Читать на русском
Кількість людей, що підтримують створення єдиної помісної православної церкви в Україні, в півтора рази вища за тих, хто виступає проти цієї ідеї.

Кількість людей, що підтримують створення єдиної помісної православної церкви в Україні, в півтора рази вища за тих, хто виступає проти цієї ідеї.

Як інформує «Слово і Діло», такі дані дослідження Центру соціальних і маркетингових досліджень Соціс опублікував у четвер, 26 квітня Інтерфакс-Україна.

Чому потрібна єдина помісна церква та чи готове суспільство до «реформи віри»?19 квітня 2018 року ВР ухвалила постанову про єдину помісну церкву. Проти виступили 36 депутатів, 268 – за. Чи готове суспільство до реформи віри?

Так на запитання «Як ви ставитеся до надання з боку Вселенського патріарха статусу автокефалії Української православної церкви?» 31,7% відповіли, що підтримують таке рішення, 20,6% - що не підтримують, 7,4% вважають, що це необхідно робити разом з УПЦ (Московського патріархату).

Разом з тим, 21,5% респондентів відповіли, що їх це не цікавить, і ще 18,8% не змогли відповісти.

Соціологічне дослідження проводилося з 19 по 25 квітня 2018 року. Метод збору первинної соціологічної інформації - стандартизоване інтерв'ю face-to-face за місцем проживання респондентів. Опитування проводилося за вибіркою, що репрезентує доросле населення України в цілому, за такими ознаками, як стать, вік (від 18 років) і тип поселення (місто/село). Всього було опитано 3000 респондентів, середня тривалість одного інтерв'ю склала 22 хвилини.

Нагадаємо, 19 квітня спікер Верховної Ради Андрій Парубій підписав постанову про звернення до Вселенського Патріарха Варфоломія з проханням надати Томос про автокефалію української помісної православної церкви.

Документ Верховна Рада ухвалила 19 квітня 268 голосами. Пізніше повідомлялося, що Вселенський патріарх приступив до розгляду прохання України про автокефалію.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: