Україна залишається центром неприйнятної поведінки РФ – Могеріні

Читать на русском
Євросоюз закликає Росію до повної імплементації мінських угод і вважає ситуацію в Україні головним викликом.

Євросоюз закликає Росію до повної імплементації мінських угод і вважає ситуацію в Україні головним викликом.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це заявила високий представник ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки Федерика Могерині після зустрічі глав МЗС країн ЄС у Люксембурзі в понеділок, 16 квітня.

Що стало показовим сигналом від ЄС під час візиту Могеріні до Києва?Представниця ЄС із питань зовнішньої політики Федеріка Могеріні відвідала Київ уперше за два роки. Що означає цей візит для України, розбирались експерти.

«Ми бачимо схему зухвалої поведінки втручання Росії у багатьох різних сферах. Центральним з цих викликів, звісно, залишається ситуація в Україні з нелегальною анексією Криму і тривалою дестабілізацією на сході країни», - сказала Могерині.

Вона також відзначила інші напрямки неприйнятної російської поведінки: діяльність у Сирії, активність у сфері дезінформації, гібридні загрози, шкідлива кібердіяльність, порушення прав людини і норм верховенства права.

«Сьогодні ми підтвердили, що п'ять принципів у відносинах з Росією, затверджених два роки тому, залишаються в силі: повна імплементація мінських угод, посилення відносин з нашими східними партнерами в рамках Східного партнерства, посилення стійкості всередині ЄС, вибіркова взаємодія з РФ (переважно в глобальних питаннях безпеки) і збільшення підтримки для російського громадянського суспільства», - сказала Могерині.

Вона зазначила, що ЄС продовжуватиме працювати з Росією щодо стратегічних міжнародних питань.

«Усі країни погодилися, що нам треба я надалі працювати з Росією щодо стратегічних міжнародних питань. Це й Іран, Близький Схід, і Афганістан, і такі глобальні теми, як клімат, міграція, боротьба з тероризмом, як й кооперація по Арктиці», - сказала вона.

Раніше Могерині заявляла, що Європейський Союз підтвердить свою повну політичну і фінансову підтримку України, а також тверду позицію невизнання анексії Криму.

Нагадаємо, Європейський Союз закликав Україну більш рішуче продовжувати реформи і боротьбу з корупцією.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: