Екс-нардепу Шепелеву не вдалося оскаржити запобіжний захід

Читать на русском
Апеляційний суд Києва 24 травня не задовольнив скаргу адвокатів екс-депутата Олександра Шепелева.

Апеляційний суд Києва 24 травня не задовольнив скаргу адвокатів екс-депутата Олександра Шепелева, якому раніше був обраний запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 діб.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє прес-служба суду.

Матіос: як Шепелєв перетнув кордон УкраїниПравоохоронці відкрили кримінальне провадження щодо незаконного ввезення до України колишнього нардепа від БЮТ та Партії регіонів Олександра Шепелєва.

Зазначається, що суд залишив без задоволення скаргу адвокатів Шепелева на ухвалу слідчого судді Печерського райсуду від 31 березня, якою задоволене клопотання слідчого про продовження терміну тримання під вартою екс-депутата на 60 діб.

Як повідомлялося, Шепелева підозрюють у розтраті майна, відмиванні коштів, службовій підробці та умисному вбивстві. Він перебуває під вартою.

Раніше екс-депутат Олександр Шепелев заявив, що просив Генеральні прокуратури Росії та України про екстрадицію його з РФ на батьківщину, але цього не сталося. Своєю чергою заступник голови Служби безпеки України Віктор Кононенко заявляв, що не бачив жодного такого звернення.

У грудні 2012 року Шепелєва оголосили в розшук за підозрою в причетності до розкрадання десятків мільйонів гривень із Родовід Банку за часів прем'єрства Тимошенко. Також він фігурував у справах про вбивство голови наглядової ради Автокразбанку Сергія Кириченка й замаху на колишнього акціонера Родовід Банку Сергія Дядечка.

Шепелев утік із дружиною до Угорщини, в березні 2014 року Будапешт видав їх Україні, але політик утік до Росії з лікарні швидкої допомоги. Його дружину затримали, але відпустили під заставу.

У березні 2015 року в Росії Шепелева затримали, але екстрадиція не відбулася.

У 2016 році військова прокуратура почала розслідування про держзраду – Шепелева підозрювали в переході на службу до ФСБ Росії.

9 лютого 2018 року співробітники СБУ затримали екс-нардепа неподалік від Києв.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: