Матіос: як Шепелєв перетнув кордон України

Читать на русском
Правоохоронці відкрили кримінальне провадження щодо незаконного ввезення до України колишнього нардепа від БЮТ та Партії регіонів Олександра Шепелєва.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження щодо незаконного ввезення до України колишнього нардепа від БЮТ та Партії регіонів Олександра Шепелєва.

Як пише «Слово і Діло», про це в інтерв'ю «Українській правді» повідомив головний військовий прокурор Анатолій Матіос.

Арешт Шепелєва: нові подробиці справиЗахист подав апеляційну скаргу на постанову Печерського райсуду Києва, який застосував до Олександра Шепелева запобіжний захід у вигляді арешту.

«У нас зареєстроване кримінальне провадження за статтею 332 Кримінального кодексу за організацію невстановленими особами незаконного перетину державного кордону для Шепелєва, який перебував у розшуку», – заявив він.

За його словами, це провадження розслідує СБУ, яка спробує встановити механізм перетину кордону, його мотив, виконавців.

«З якою метою людина, щодо якої заочно розглядаються справи в суді, де термін передбачає довічне позбавлення волі, добровільно чи в якийсь інший спосіб повернулася в Україну?», – запитує Матіос.

Він зазначив, що слідство встановить, де Шепелєв перебував, з ким спілкувався, хто й за яких обставин, з якою метою вчиняв фізичний примус до нього, скільки було осіб, які вчиняли такі незаконні дії, та як їх можна було б ідентифікувати.

«Так само ми будемо встановлювати, звідки, з якого місця й ким був здійснений анонімний дзвінок до СБУ про перебування Шепелєва в передмісті Києва. Такий анонімний дзвінок дійсно відбувся. Ми все це перевіряємо процесуальним шляхом», – говорить головний військовий прокурор.

Як відомо, Шепелєв був затриманий у середу, 8 лютого, ввечері. При собі він мав посвідчення «ДНР».

Згодом його із синцями на обличчі доправили до зали суду.

Шепелєва звинувачують у замовному вбивстві, розкраданні коштів і державній зраді.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: