Стало відомо про запобіжний захід для екс-нардепа Шепелева

Читать на русском
Олександру Шепелеву, якого підозрюють у замовному вбивстві, розкраданні коштів та у державній зраді, суд продовжив запобіжний захід у вигляді тримання під вартою ще на два місяці.

Суд продовжив запобіжний захід у вигляді тримання під вартою ще на два місяці екс-нардепу Олександру Шепелеву, якого підозрюють у замовному вбивстві, розкраданні коштів та державній зраді.

Як пише «Слово і Діло», про це «Українській правді» повідомив речник Генеральної прокуратури Андрій Лисенко.

Луценко розповів, чому Шепелєв повернувся в УкраїнуГенеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що колишній народний депутат України Олександр Шепелєв, якого підозрюють в ряді тяжких злочинів, був агентом російської ФСБ.

«Запобіжний захід Шепелеву продовжили на два місяці. Черговий термін перебування його під вартою спливає в червні», – сказав він.

За словами Лисенка, щодо рослідування справи Шепелева йде робота.

Раніше Апеляційний суд міста Києва залишив під вартою колишнього народного депутата Олександра Шепелева.

Як повідомлялося, Шепелев підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ст. 209 (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом), ч. 2 ст. 366 (службове підроблення), ч. 3 ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом), ч. 2 ст. 115 (умисне вбивств»), п. 1, 5, 9, 11, 12, 13 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство).

Шепелева звинувачують у замовному вбивстві, розкраданні коштів та державній зраді. Після висунення звинувачень він утік за кордон і тривалий час там переховувався.

Шепелева затримали ввечері 8 лютого 2018 року під Києвом. При собі в нього було посвідчення «ДНР».

Печерський райсуд Києва за одним із епізодів обравзапобіжний захід колишньому народному депутату у вигляді тримання під вартою до 8 квітня 2018 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: