Суд обрав запобіжний захід екс-директору ДП, що півроку переховувався від НАБУ

Читать на русском
Столичний райсуд заарештував підозрюваного НАБУ колишнього керівника держпідприємства, який переховувався від правоохоронців.

Підозрюваного детективами НАБУ колишнього виконувача обов'язків голови правління ПрАТ «Київ-Дніпровське міжгалузеве підприємство промислового залізничного транспорту» Олександра Скорика, який півроку переховувався від слідства, взяли під варту з альтернативою застави в 528 тисяч гривень.

Таке рішення ухвалив суддя Солом'янського районного суду міста Києва за результатами розгляду відповідного клопотання, повідомляє «Слово і Діло».

Прокурор САП просив суд взяти підозрюваного під варту з альтернативою застави у 8,8 млн грн, однак суддя лише частково задовольнив клопотання. У разі внесення застави на Скорика покладуть наступні обов'язки: прибувати на першу вимогу; не відлучатися за межі Броварів без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання; утримуватися від спілкування з фігурантами; не відвідувати ПрАТ «Київ-Дніпровське МППЗТ» та його відокремлені (структурні) підрозділи (філії) без дозволу; здати на зберігання закордонні паспорти та носити електронний браслет.

Як відомо, наприкінці листопада 2017 року НАБУ повідомило йому про підозру, а затримати його змогли лише за півроку, 10 травня. Вказується, що Скорик переховувався від правоохоронців у Вінниці.

У Бюро підозрюють, що Скорик зловживаючи службовим становищем, з порушенням законодавства уклав із заздалегідь визначеною страховою компанією два договори добровільного страхування, чим завдав ПрАТ «Київ-Дніпровське МППЗТ» збитків на 8,8 мільйона гривень. Зазначені договори Скорик намірів використовувати не мав. Про це, зокрема, може свідчити той факт, що держпідприємство під керівництвом підозрюваного жодного разу не звернулося до страхувальника за отриманням страхових виплат через настання страхових випадків, яких, як з'ясували детективи НАБУ, було не менш ніж 50 упродовж дії цих договорів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: