Суд відмовив НАБУ в передачі майна Тимківа в управління АРМА

Читать на русском
Столичний райсуд знайшов деякі невідповідності в клопотанні про передачу майна директора ЛБТЗ.
Роман Тимків

НАБУ та САП відмовили в передачі майна підозрюваного в розтраті 14,1 мільйона гривень директора Львівського бронетанкового заводу Романа Тимківа в управління Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів (АРМА).

Таке рішення ухвалив суддя Солом'янського районного суду міста Києва за результатами розгляду відповідного клопотання, повідомляє «Слово і Діло».

Зазначається, що детектив НАБУ та прокурор САП просили суд віддати земельну ділянку й майже половину домоволодіння, корпоративні права в розмірі 100% статутного капіталу в ТОВ «Водне плесо», корпоративні права в розмірі 20% ТОВ «Мережа супермаркетів «Плюс Бонус», частку в 50% ТОВ «Прикарпатська кераміка», 100% статутного капіталу ТОВ «Плюс 999», частку в 100% ТОВ «Нікра Груп ЛТД», частку в 49,99% ТОВ «ВП Калуський Бровар» Тимківа, а також спільну його з дружиною квартиру в управління АРМА, оскільки на зазначене майно наклали арешт.

Однак суддя відмовив, оскільки правоохоронці забули надати йому постанову про визнання зазначеного майна речовими доказами. За його словами, відповідно до абзацу 7 ч. 6 ст. 100 КПК України, лише речові докази можуть передаватися в управління АРМА.

Нагадаємо, суд обмежив підозрюваним у справі ЛБТЗ терміни ознайомлення з розслідуванням.

Раніше суддя знову продовжив відсторонення директора цього держпідприємства.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: