НАБУ розслідує розтрату майже 9 мільйонів гривень на залізниці

Читать на русском
Екс-керівнику підприємства залізничного транспорту повідомлено про підозру. Мова йде про зловживання службовим становищем з метою надання неправомірної вигоди третій особі.

Детективи Національного антикорупційного бюро України за погодженням з прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури повідомили колишньому виконуючому обов’язки голови правління ПрАТ «Київ-Дніпровське МППЗТ» про підозру у зловживанні службовим становищем з метою надання неправомірної вигоди третій особі.

Про це повідомили «Слово і Діло» у прес-службі відомства.

Дії кваліфіковано за ч.2 ст.364 Кримінального кодексу України («Зловживання владою чи службовим становищем»).

Детективи НАБУ встановили, що впродовж 2016-2017 років посадовець, всупереч вимогам законодавства, уклав завідомо невигідні для державного підприємства договори страхування, які фактично не виконувались.

«У результаті, за даними слідства, ДП завдано збитків на суму 8,8 млн грн.На переконання детективів, при укладанні договорів страхування порушено вимоги п.13 постанови Кабінету Міністрів України № 1673 від 29.11.2006 «Про стан фінансово-бюджетної дисципліни, заходи щодо посилення боротьби з корупцією та контролю за використанням державного майна і фінансових ресурсів», а також ст. ст. 75, 89 Господарського кодексу України», - йдеться у повідомленні.

Вирішується питання обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Нагадаємо, в НАБУ розслідує ще одну справу щодо надбання 9 мільйонів гривень. Мова йде про голову Державної аудиторської служби України Лідію Гаврилову.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: