Луценко запропонував спецпрокурору Мюллеру спільно розслідувати справу Манафорта

Читать на русском
У Генпрокуратурі прокоментували публікацію New York Times про припинення в Україні розслідувань щодо Пола Манафорта.
Юрій Луценко

Генеральна прокуратура не блокувала розслідування кримінальних проваджень стосовно колишнього керівника передвиборного штабу Дональда Трампа Пола Манафорта, а навпаки – запропонувала Сполученим Штатам Америки спільно розслідувати їх.

Про це в інтерв'ю «Голосу Америки» заявив генеральний прокурор Юрій Луценко під час свого візиту в США, повідомляє «Слово і Діло».

«Спекуляції навколо так званого замороження справи Манафорта, котрі лунали від американського провідного видання (New York Times – ред.), повністю не відповідають дійсності. Дійсно, Генеральна прокуратура України має провадження, в яких фігурує пан Манафорт. Ми провели ряд слідчих дій і щонайменше чотири рази запросили міжнародної правової допомоги від американських колег, яку ми отримали», – заявив Луценко.

За його словами, восени минулого року спеціальний прокурор ФБР Роберт Мюллер витребував саме інформацію ГПУ під час свого розслідування щодо підозр у змові членів передвиборчого штабу Дональда Трампа з російськими спецслужбами.

«Тим не менше, я, як генеральний прокурор, у лютому поточного року звернувся через посольство США до спецпрокурора Мюллера з пропозицією повного сприяння у цій справі аж до створення спільної групи розслідування. Наразі ми зробили все можливе, щоб ця справа і у нас і у наших американських колег розслідувалася згідно чинного законодавства, в тому числі міжнародних конвенцій», – зазначив Луценко.

Нагадаємо, у ГПУ спростували інформацію про блокування розслідування щодо Манафорта.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: