Хабар адвокату Трампа за візит Порошенка: в АП погрожують журналістам судом

Читать на русском
В АП назвали відвертою брехнею публікацію ВВС про те, що зустріч президента України Петра Порошенка з Дональдом Трампом минулого року організували за хабар.

В АП назвали відвертою брехнею публікацію ВВС про те, що зустріч президента України Петра Порошенка з Дональдом Трампом минулого року організували за хабар.

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться в офіційній заяві адміністрації президента.

Зустріч Порошенка з Трампом: про що говоритимуть та що запропонує президент США УкраїніСьогодні, 18 вересня, президент України розпочав свій робочий візит до США для участі в 72-й сесії Генеральної асамблеї ООН. Що стане ключовою темою та чого чекають у США від президента, розповіли експерти.

«Відверта брехня, наклеп і фейк. Саме так ми оцінюємо дезінформацію про те, ніби зустріч президентів України і США була організована за гроші», - зазначається у ній.

В АП зазначили, що українсько-американський саміт у червні 2017 року був організований винятково офіційними дипломатичними каналами, зокрема посольством України у США.

«Вважаємо, що поширена відверта дезінформація є частиною фейкової кампанії з дискредитації українсько-американських взаємин, а також персональною атакою на президентів України та США. Оскільки в процесі підготовки даного матеріалу було проігноровано коментар про недостовірність цієї інформації, ми вимагаємо його спростування. В разі, якщо це не відбудеться, залишаємо за собою право подати позов до суду», - наголошують в адміністрації українського президента.

Раніше британська телерадіокомпанія BBC повідомляла із посиланням на власні джерела, що особистий адвокат Дональда Трампа Майкл Коен отримав секретний платіж у розмірі 400 або 600 тисяч доларів за організацію першої зустрічі між Петром Порошенком та Дональдом Трампом у червні минулого року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: