Прем'єр Британії попросить ЄС продовжити перехідний період після Brexit

Читать на русском
Тереза Мей попросить Європейський Союз про другий перехідний період Brexit до 2023 року, щоб уникнути жорсткого кордону в Ірландії.

Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей попросить Європейський Союз про другий перехідний період Brexit до 2023 року, щоб уникнути жорсткого кордону в Ірландії.

Про це повідомляє The Times, пише «Слово і Діло».

Оприлюднили перший проект угоди щодо BrexitЧлен Єврокомісії і головний парламентер від ЄС за Brexit Мішель Барньє заявив, що ЄК опублікувала перший проект тексту угоди про вихід Великобританії з складу.

Британія запропонує ще один транзитний період, який покриватиме питання митниці та торгівлі й розпочнеться відразу за вже погодженим перехідним періодом, який триватиме до кінця 2020 року.

«Велика Британія попросить про те, щоб з 2021 до 2023 року був узгоджений період для запровадження митного та законодавчого регулювання, щоб уникнути необхідності запровадження перевірок та створення інфраструктури на кордоні», – зазначає видання.

Нову пропозицію Мей ще не представляли в Брюсселі, однак вона вже зустрічає спротив з боку переговірників ЄС, а також британських консерваторів, що підтримують Brexit.

Раніше британський міністр Кабінету міністрів Девід Лідінгтон заявив, що Велика Британія не проситиме про продовження терміну перехідного періоду після виходу з Євросоюзу.

Як повідомлялося, голосування за вихід Британії з ЄС коштувало кожному домогосподарству країни 900 фунтів стерлінгів (1000 євро).

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: