Порошенко і Мей провели телефонні переговори

Читать на русском
Президент України Петро Порошенко ввечері в середу, 11 квітня, провів телефонну розмову з прем'єром Великобританії Терезою Мей.

Президент України Петро Порошенко ввечері в середу, 11 квітня, провів телефонну розмову з прем'єром Великобританії Терезою Мей.

Як інформує «Слово і Діло», про це повідомив спікер глави української держави Святослав Цеголко в Facebook.

Порошенко в Берліні: візит заради візитуПетро Порошенко відвідав Берлін, де, зокрема, провів зустріч із канцлером Ангелою Меркель. Що дала ця поїздка – в колонці Максима Кречетова.

«Президент проводить телефонну розмову з прем'єром Великобританії», - написав він у мікроблозі.

З його слів, під час бесіди Порошенко висловив солідарність з британським народом і урядом про отруєння Сергія Скрипаля в Солсбері. При цьому президент наголосив на готовності України надати допомогу в розслідуванні цієї справи в разі потреби.

«Тереза ​​Мей подякувала Україні за прояв солідарності з Великобританією і в черговий раз засудила агресію Росії в Донбасі та Криму. Обговорювалося також питання посилення санкцій у відповідь на агресивні дії РФ», - йдеться в повідомленні.

Відзначено, що співрозмовники обговорили питання посилення двостороннього співробітництва в галузі безпеки й оборони.

Раніше повідомлялося, що президент України Петро Порошенко в рамках візиту до Німеччини у вівторок, 10 квітня, провів переговори з канцлером ФРН Ангелою Меркель.

Також Порошенко обговорив зі своїм німецьким колегою Франком-Вальтером Штайнмаєром необхідність збереження і можливого посилення режиму санкцій проти Росії.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: